2011-03-16

#teamfont

Ok, jag vet. Det här var en CF-blogg en gång i tiden. Lite tjatigt för er att höra om allt klätter kanske? Sorry isåfall. Men jag följer era eskapader, det ska ni veta, på bloggar, twitter och arenor världen över. Snart är ni större en fotboll! Kan ju slänga från mig ett litet allrounträningstävlingben genom att säga att Double Unders är väldigt tramsigt att ha med i en tävling som skall utse världens fittaste människor. Det är en skill, en färdighet alltså. Om man är duktig på dom så är det ren vila, om man är dålig så är det ett horribelt möte med den vita buffeln i himlen. Såja.

Och så klättringen. Jag åkte ut med Force. Han är trevlig. Vi pratade en del om mrjling i bilen på väg ut. Vi skojade lite, tänkte att han nog hellre skulle suttit där med oss. Jo, någon lustig kommentar fällde vi nog på hans bekostnad. Samtidigt var vi överens om att vi tycker mycket om honom. Vi saknade honom lite kanske. Men sedan kom han ju. Ja, men då var jag på väg hem som sakteliga. Ja, eller hur det nu va.

Det gick rätt bra idag. Två 7or blev det. En som tom hade ett pluss efter sig men den nedgraderades av guideförfattaren på plats, när han såg lämmeltåget uppför den softa skapelsen. Force gick det också bra för. Han klättrade samma led som jag och fick det att se lättare ut. Det är alltid jobbigt det där, dom där kamraterna som ligger just i närheten av ens nivå. Ligger och skaver där liksom. Kan bli lite tuppigt och så. Jag lyfter 200 i mark och han bara 180 iofs. Och jag pressar typ 15 kilo mer. Men andra saker är vi ganska jämna i, böjer en hel del mer också förresten trotts att han har så fin teknik och bak. Jag spännande det här. vi får se hur det slutar. Hejdå sålänge. Och lycka till alla crossfitters som tävlar och det!







20 kommentarer:

Fit 4 50 sa...

Hihihi..it's all good!

Martin Altemark sa...

hopprepande är lite som simning, klättring, tyngdlyftning, brottning och det mesta alltså? En breeze om man vet vad man gör, men skitjobbigt om man inte gör det? Lämnar inte mycket kvar att göra om man tar bort alla grenar där teknik utgör en stor del. Löpning olika distanser?

Jon Ivmark sa...

Med skillnaden att simning, tyngdlyftning, klättring och brottning är väldigt, väldigt mycket mindre konstlat. Och från tiden som simmare så kommer jag ihåg att det var jävligt jobbigt att simma fort. Trots en bra teknik.

Nä, att ha med något som så gott som uteslutande testar en specifik skill som knappast kan anses viktig för att vara "world's fittest" känns minst sagt olyckligt. Det lär leda till att ett gäng riktiga monster åker ut (kanske HQs sätt att försäkra sig om att ingen icke-crossfitter går långt?).

Jocke sa...

Klart man ska hugga på tuggbenet!

Jag ser fram emot när tre stora svenska CF-tävlingar på rad har simning, eller ännu hellre klättring & brottning, som huvudsakligt inslag i någon gren.

Om CF-tävlingar ska ha någon chans att ens aspirera på att ta fram fittaste deltagaren så får man passa sig för att ha med enorma mängder double-unders, sittvarianter av tyngdlyften och kettlebellssnatches. För att ta tre exempel som nästan ingen kan göra alls utan att ha tränat för det (och ingen tränar det).

Vad är det för fel på "anyhow"? Bortsett från att de som tränat på andra varianter är dubbelt gynnade?

DU-tävling, bortsett från som en engångskanin ur hatten, är så larvigt att det behöver inte ens kommenteras.

Martin Altemark sa...

Jag har nu läst reglerna noga, och konstaterat att dubbelhoppen trots allt är anyhow! Hoppas osm ni vill alltså!

;)

ludde sa...

martin-
som jon säger, sakerna du tog upp är, hur ska jag säga utan att använda det där förbaskade ordet "fuktionell" som helt tappat mening, naturliga kanske? eller det är inte bra heller men du vet vad jag menar. och så blir dom inte heller till vila helt plötsligt bara för att man knäckt kåden. och då är jag ändå helt grym på DU vill jag föra till protokollet.

jon- håller med. även om jag tror att det ändå inte är någon risk att någon icke crossfitare skulle ha en chans. att göra cirklar av dem av CF certifierade övningarna är en otroligt specifik aktivitet i sig. som måste drillas.

jocke-
just det, squat clean/snatch är naturligtvis tokigt i detta sammanhang också.

tillslut-

om mikko varit tvungen att kvala med DU 2009 hade han inte kommit med till aromas.

Martin Altemark sa...

Det hade han iofs visst, då han var tusen miljoner ljusår ifrån de övriga deltagarna på regionals då. Det var dessutom DUs i chippern under spelen ifråga också.

Tycker absolut man borde blanda in fler färdighetsbaserade övningar (de flesta), och sprida ut allt till höger och vänster istället för att välja från en trots allt ganska liten pool. Vad jag inte tycker är att man bara borde göra sånt som är "lätt".

Men vad vet jag. Och jag vet inte vad som kommer runt nästa hörn. Även om formatet begränsar tillräckligt mycket för att jag ska kunna gissa. Räknar dock med fler kurviga bollar på Regionals.

För protokollet skull så är jag, tillskillnad från er andra, rätt värdelös på hopprepande.

ludde sa...

martin: njae, tror inte det med tanke på att det är 50% av arbetet i en amrap 10 min. pluss att konkurensen har blivit sådan att du måste träna cf-specifikt för att kunna kvala. DU i sista chippern var naturligtvis inte lika utslags-givande som i denna wod.

Jon Ivmark sa...

Jag hoppas på lindy hop, norsk fylla, bågskytte, hoppa säck och enbens-enarms-sittvändningar på regionals. Varierat. Mycket skills. Säkert rätt jobbigt. Perfekt.

ludde sa...

Eller varför inte bara ha en gammal hederlig "runka bulle". det är ju ändå det det kommer mynna ut i där i omklädningsrummet på home depot. Blair tar av sig tishan och dom andra drar igång! Tala om skills!

Jocke sa...

Det tog mig två eller tre pass på mitt specialiseringsprojekt att nå 50 raka DU, av någon anledning såg jag inte vitsen att fortsätta öva flera gånger i veckan, skaffa specialrep och sånt där (om det nu är så kul att hoppa, varför breddar man inte repertoaren?)

Ja, det var lite ohämmat skryt, men mest för att poängtera att jag inte bölar över DU för att jag är dålig på dem.

Martin Altemark sa...

...Men det är kul att "vi" (även om jag såklart har precis noll med games att göra. Okej lite mer än noll, men..) engagerar er!

Ludde: Mikko var typ 10 minuter före tvåan i Regionals det året han kvalificerade sig. Det var inte så många som var med då. Plus att han är ganska stark, snabb och uthållig också (trots att han tränar CF). I see your point, men just i det här fallet kunde han brutit båda benen och ändå kvalificerat sig.

Jag menar fortfarande också på att en massa monster inte skulle kvala om det var simning. Eller OL. Eller stå på händer. Ja, en massa saker, och att grenar inte behöver vara enkla. Och att det är ganska subjektivt vad man tycker är viktigt åssåvidare. Man kan ju alltid ordna en egen tävling?

Martin Altemark sa...

..och du menar naturligtvis omklädningsrummet INNAN grenarna? Som Blair tar av sig tröjan?

Jocke sa...

Jag har glömt mycket, men har ett bestämt minne av ett inom CF tar man alltid av t-shirten under pågående gren, varken före eller efter.

Jag har fram tills nu verkligen noll att göra med games, men förmodar att DU alltså dykt upp som en gren i ytterligare en CF-tävling.

Jon Ivmark sa...

Martin - tycker det är skoj att du har ett sånt behov av att försvara allt som har med CF att göra. Och att du verkar ha fått för dig att vi inte tror att man kan bli allroundtränad av CF.

Men. Att jämföra hopprepshoppande med simning och likställa deras legitimitet i en tävling i "functional fitness"? På allvar?

Martin Altemark sa...

Det vore jättegott med en öl!

Martin Altemark sa...

Angående att jag "försvarar allt som har med CF att göra"... Tja, vad ska jag säga. Det gör jag verkligen inte, men det spelar väl ingen roll misstänker jag.

Tycker det är kul att dom håller på. Själv tycker jag inte crossfit games (eller tävlingar i generell "fitness") är speciellt viktigt, men det blir sjukt kul att följa ändå. Kul att dom håller på, typ.

Men Fredag! Och Vår! Va? Vad säger ni? Skål!

rackempackem sa...

appropå att cabba ner. Hysen har ju varit modig och klivit fram. När kommer blair ut månne? när ska CFare slippa vara så tuffa, militärhetsa och tatuera in döskallar? när ska dom få slippa sitta hemma i smyg och gråtrunka till honcho magazine?

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jocke sa...

Öl vare här! (Vår är det sämre ställt med)