2010-07-01

Ett kärt återseende - le dojo



Har inte skrivit om det. Men jag har slutit mig till gruppen som har skraltig ländrygg. Det började under sista böjpasset. Idag blev som en test. Ett mellanspel. Ett försök till rehab. Det gick både bra och dåligt. Fanatstisk uppvärmning med @vikitikitavi. Sedan kände jag mig bra eller okej hela vägen upp till 122,5. På 140 kände jag redan när jag gick fram att det inte var där. Har hänt en gång förr när jag varit småskadad och försökt marklyfta. Det gör inte ont alls men det är som om kroppen slår till en säkerhetsbrytare. Släppte första försöket, klev tbka, på det igen och drog då en etta som var astung, avbröt. Förnuftigt. Efter passet kändes ryggen ändå bra. Nu uppstår bara frågan vad jag ska göra nästa pass? Måste jag dra en trea på 140 för att få gå vidare? Det är sådant jag kan gå och fundera på. Utan att skämta alltså.

_Dead Lift, C1W2
107,5 x 3
122,5 x 3
140 x 1 (!) skulle alltså varit 3+

_good mornings
20kg x 10 x 4
Rehab. Skönt.

_3 sets
10 T2B
10 KBS, russian, 24kg
Bra kombo.

3 kommentarer:

Jocke sa...

Pullthroughs är en kanonövning för handikappade ryggar. Överlappar swings en del, men med en annan styrkekurva och ingen ballistik. Uppenbarligen kan du swinga obekymrat, så du kanske inte behöver ytterligare ett sätt att pumpa upp limporna.

Jon Ivmark sa...

Puh, trodde först att du skrev om back squats och tyckte att det var kasst att bara ta en 1:a på 140...

Hoppas det löser sig med ryggen. Kan också få känningar ibland, och för mig tror jag att problemen uppstår på grund av för stel bakdel och hamstrings.

Fit 4 50 sa...

Skönt att vara hemma kan jag tro. Jag råkar vara gudfadern av ländryggssmärtor då jag slapp hela lumpen efter att blivit diagnostiserad med skolios. En mild variant men det var därför jag började styrketräna. Det kommer och går men vid uppehåll från träningen blir det förlamande. Hoppas jag kan hålla på med träning för alltid!!?