2009-09-20

Långholmen och ett rep - en kärlekshistoria.

Det är så förbaskat mysigt att gå ner i parken och röra lite på sig. Varför gör inte alla människor det? Vädret denna sensommar/tidiga höst har ju varit helt kollosalt. Vi tackar högre makter för växthusgaserna.

_Rope Jump, DU-träning. Försökte hitta någon struktur men det gick så fruktansvärt dåligt att det inte gick. Håll väl på i en kvart/tjugo minuter kanske. Det är oerhört slumpartat när det går bra med DU's.

_Rope Climb övning. Många reps. Försökte diala in olika tekniker med fötterna. Det gick bra.

_Squat therapy - kändes rätt bra att försöka gå rätt ner i "hålet" idag, några Toes to bar, några Pull Ups.

_10 Rope Climbs for time. (4,5 meters from ground to target)
6:25
Var ju helt kokt när jag började. Hade någon förvirrad idé om att göra 30 reps. Ska bli kul att mer en halvera den där tiden i utvilat skick. Borde inte ett pass på CrossFit.com vara 30 ropeclimbs for time? Eller 20 kanske?

Under alla avseenden så är RC's en helt fantastisk övning - greppet, koordinationen, tekniken, avlåsningsträningen, samspelet om kraftöverföringen mellan överkropp och underkropp. Och det bästa av allt - det är väldigt lätt att mäta dina prestationer då förutsättningarna är fullständigt upprepningsbara, vilket annars är ett problem med många klätterövningar. Magic. Kan verkligen rekommendera att ni går ner på Claes Olsson och köper ett sånt här.

Har även kommit på/luskat fram (tack Martin?) en variant på upphängning som går ut på att man kastar en liten viktskiva över en gren med ett annat rep fastknutet på som man sedan drar upp trossen med, när den nått önskad höjd så knyter man bara av "kastrepet" på stammen - briljant!

2 kommentarer:

Martin Altemark sa...

Du fick det från mig som fick det från Anders på girya.se. Smart är det iaf!

Bear sa...

Oj, är det så bra med repklättring! Och det kommer från en klättrare, nä nu jäklar måste jag använda snörena nere på klubben!